Ózonterápia:

Ózonterápia:

 

 

74 éves férfi, prosztatakarcinom és csontmetasztázissal 2004 óta van kezelés alatt. 10 blokkokban tavasszal és ősszel ózon/ oxigénnel dúsított nagysajátvér kezelést kap Koch féle molekuláris terápiával és fagyönggyel kiegészítve. Báziskezelésként a modern medicina hormon terápiája mellett méregtelenítés, vitaminok, ásványi anyagok is a kezelés szerves részei voltak. A páciens a hormon kezelést a természetgyógyászati kezelés eredményeként kiválóan tolerálja, korának megfelelően tevékenykedik. Laboreredményei negatívak.

 

39 éves hölgy, petefészek karcinóma, máj és alhasi metasztázis miatt 2002-ben keresett meg rendelőmbe. Rendszeres cranió és PK kezelésben részesült a kezdeti kemoterápiás kezelés mellett, melyet saját döntésére abba hagyott. Az operációs heg helyén gennyes fertőzés keletkezett, melyet hónapokig tartó antibiotikumos helyi és tablettás kezelés nem tudott elmulasztani. Helyi ózon injekciókkal 3 héten belül begyógyult a seb. A jobb alhasban felnőtt ember ökölnyi daganat volt tapintható, mely a kemoterápiás kezelés hatására sem változott lényegesen. Valószínű a hasi cranio kezelés hatására (kb. 6-8 kezelés) ez a daganat eltűnt és a mai napig sem jelent meg. Az egész folyamatot ultrahang diagnosztikával rögzítettek. A páciens a mai napig is jól van, vezető beosztásban dolgozik.

 

 

67 éves férfi, fél évvel azelőtt, hogy nálam jelentkezett, szélütést kapott. Beszéde elmosódott, érthetetlen lett. Felesége kérésére - bár javuláshoz semmi eredményt nem fűztem, s ezt közöltem is vele - elkezdtem ózonnal kezelni.

Ózonnal átitatott nagy sajátvér kezelést alkalmaztam heti egy alkalommal. 50-70 ml vénás sajátvért kevertem.

A hatodik kezelés után a beteg jobban érezte magát, beszéde érthetővé vált. A család őszinte örömében és is osztoztam, s bevallom, alig tudtam az eredményt elhinni. Nagy dolog egy fél éves, lezáródott vérkeringési zavar újra megindítása!

Természetesen jó lenne több száz szélütött betegnél kipróbálni, akkor hatásáról még többet tudhatnánk.

A fenti beteg három évig megfigyelésem alatt állt, évente egyszer megkapta az alkalmazott és ismertetett ózonterápiát. A beteg nagyon jól érezte magát megfigyelésem-kezelésem alatt, állapota az egész idő alatt változatlanul jó volt.

 

74 éves beteg, III. stádiumú artériás érszűkületben szenvedett. Járókészsége kb. 50 méter volt, lábfeje kékesen elszíneződött. Az artéria dorsalis a bal lábfején alig volt tapintható.

Próbaképpen artériás ózonkezelést adtam hetente kétszer a femoralis artériájába. Igen érdekes jelenség, hogy a láb először elfehéredik, valószínűleg a vasokonstrikció (pillanatnyi érszűkület) következtében, majd szép rózsaszínűvé válik.

Támogatásként a bőr alá különböző akupunktúra pontokba is injekcióztam ózont.

Az 5- 6. kezelés után, jobbulást tapasztaltam. A 10. kezelés után fél év szünet következett, majd a beteg kérésére ismét 10 alkalomból álló kezelés.

Az eredmény: a lépéskészség 2-300 m-re javult, a bőr színe jobb lett.

 

 

62 éves, korai nyugdíjas artériás érszűkülettől szenvedett az art. femoralisnál (nagycomb ér) és az art. popliteánál (térdhajlati ér). Ezt érröntgennel dokumentálták. Alternatívaként az operáció jöhetett számításba, műér beültetéssel és vérhígító gyógyszerek szedése.

A beteg lépéskészsége fájdalom és sántikálás árán megtett 2-3 méter volt. Az előző esetnél elmondott kezelést alkalmaztam azzal a különbséggel, hogy a dózist kissé megváltoztattam.

Négy kezelés után már csak a lépcsőn felfelé menet jelentkeztek görcsök, 10 kezelés után pedig 3-4 kilométert tudott menni fájdalom nélkül.

Újra dolgozik, állítása szerint csupán 3-4 km megtétele után jelentkezik fájdalom a lábában.

 

 

80 éves úr leánya segítségével jött hozzám Berlinből. A politikai viszonyok miatt évente csak 1-2-szer jöhetett, összesen 4-6 hétre. 50 éve artériás és vénás eredetű ulcus crurisban (lábszárfekély) szenvedett (a jobb bokáján kívül és belül, a balon kívül).

A nyitott seb átmérője jobb oldalon kívül kb. 1 cm x 2,5 cm, belül kb. 5 cm átmérőjű, a bal bokaseb kb. 1 cm x 4 cm volt. Gennyes, igen rossz szagú váladékot bocsátott ki. Partján a bőr kemény, szarus volt.

A bácsi állítása szerint a seb az 50 év alatt sosem volt gyógyult annak ellenére, hogy több kórházban, több orvos is kezelte. Sőt egyre nagyobb lett. Kísérő jelenségként a beteg diabéteszben is szenvedett (cukorbetegség).

A következő technikát alkalmaztam: zárt rendszerű ózon-oxigén kezelést (a lábat egy légmentesen lezárt zacskóba bújtatjuk, azaz az oxigént kiszívjuk egy készülékkel, utána lekötjük légmentesen, és újra felfújjuk ózonnal, aztán a lábat fél óráig az ózonos zacskóban tartjuk), azonkívül bőr alá injekcióztam ózont (igen fájdalmas!) a seb köré.

A sebre Echinacea és ruta graveolens hígított oldatát tettem támogatásként, állapottól függően. 2 éven keresztül kezeltem a beteget, összesen három alkalommal volt nálam 3x6 hétig (hetente 2 kezelés).

A bal külső ulcus egészen begyógyult, a jobb külsőn talán 1-2 mm széles, kb. 1,5 cm hosszú kis hegecske maradt, a jobb belső bokai seb kb. 70-80 %-kal kisebb lett. Ami még érdekes volt, annak ellenére, hogy a kezelések között 7-8 hónap, is eltelt, a seb állapota nem lett jelentősen rosszabb.

 

kezelés előtt                                             kezelés után

 

 

17 éves fiú, gyermekkora óta ekcémája van, édesanyja szénanáthában szenved. A fiú egész idő alatt bőrgyógyászati, bőrklinikai kezelés alatt állt, csekély eredménnyel. Főleg a szokásos cortison tartalmú kenőcsöket kapta.

Mikor hozzám jött, egész arca vörös, kikapart sebes volt, a bőr hol hámlott, hol kirepedezett. Hasonló volt a kép az egész nyaki részen, mellkason és mindkét karon, főleg a belső oldalon, legerősebben a könyökhajlatokban. Ott szinte szarukeménységű volt az állandó gyulladástól.

Egy hónapos kezelés után nagy javulás állt be (80-90 %-os), csak az arcon és a könyökhajlatban volt még elváltozás, de ott is óriási javulással. A beteget kb. 1 évig kezeltem, utoljára 1989. októberében láttam. A néhai ekcéma látható jelei: a könyökhajlatok kissé szárazak, de nem gyulladtak, az arcbőr valamennyire száraz.

 

 

17 éves fiatal lány, egész teste tele ekcémával, (a betegség röviddel születése után kezdődött) véresre kikapart sebekkel, bőre sajátságosan kellemetlen szagot áraszt, lelkileg megviselve, hogy külleme miatt nem tud hasonló korú társai közé menni.

Talán Ő volt az egyik legnehezebb esetem, 4 éves kezelés eredményezett javulást. 

    

 

kezelés előtt                                       kezelés után

 

 

 

           

 

kezelés előtt                                    kezelés után                                           

 

 

 

20 éves fodrásztanuló lány, ekcémás és foglalkozási bőrártalomban szenved. 2 heti intenzív biológiai kezelés után óriási javulás állt be. Ma is kezelésem alatt áll, a kezén lévő foglalkozási bőrártalom jelentősen javul annak ellenére, hogy most is fodrászként dolgozik.

  

kezelés előtt                                               kezelés után

 

17 éves fiú, kisgyerekkora óta szenved allergiás tünetektől (por, táplálék, állatszőr, stb.), mely kiegészült szénanáthával. Tavasztól őszig trüsszögöt, folyt az orra, könnyezett a szeme. Napi 30-40 papírzsepkendőt használt el. A komplett kezelést januárban kezdtük. Heti egy alkalommal ózonnal dúsított homeopátiás szerrel kiegészített kissajátvér kezelést kapott, valamint esetenként a tünetek függőségében antropozófus szereket is alkalmaztunk injekció formájában. A kezelés 2 évig tartott, egyre ritkuló gyakorisággal. Az allergiás tünetek fokozatosan csökkentek. Egyedül a szénanáthából maradt egy kis rész a főszezon idején, mely könnyen volt kezelhető.